Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  • Lajme Flash
Lajmet kryesore: Me 21 Dhjetor Kemi Diten Me Te Lumtur Ne Bote - Tuesday, 11 December 2012 18:53
Lajmet kryesore: Festimet për 100-vjetorin e pavarësisë së vendit - Friday, 23 November 2012 23:11
Lajmet kryesore: Njerëzit dynden për Skënderbeun - Friday, 23 November 2012 22:09
Lajmet kryesore: Kliko per te pare Google Kuq e Zi - Friday, 23 November 2012 21:17
Lajmet kryesore: Xhim Begeja me Ekipin e alpinisteve shqiptare ve flamurin ne Everest - Friday, 23 November 2012 20:06
Argetim: Më e mirë e ëma se e bija! - Thursday, 02 June 2011 14:17
Kulture: Bienalja, 5 shqiptarët sot në Venecia - Thursday, 02 June 2011 14:15
Kulture: Duff McKagan sukses në "Qemal Stafa" prezanton albumin - Thursday, 02 June 2011 14:13
Politika: ODIHR: Fletët gabim, vendos Kolegji - Thursday, 02 June 2011 14:09
Blue Grey Red

Banka Botërore: Shqiptarët blejnë 2 herë më shumë ilaçe

Dyndemi me ilaçe më shumë se vendet e tjera të rajonit të BE-së. Mungesa e protokolleve të mirëfillta mjekësore, është veç të tjerash një nga shkaqet kryesore. Të dhënat e ISKSH-së dhe studimet e institucioneve ndërkombëtare si Banka Botërore, tregojnë se shqiptarët konsumojnë shumë medikamente, duke e parë së pari zgjidhjen te barnat. Në studimin e BB-së, thuhet se shqiptaret shpenzojnë për ilaçe 32% të shpenzimeve të përgjithshme për kujdesin shëndetësor në total, ndërsa në vendet e Bashkimit Evropian, se mesatarja e shpenzimeve për barna është 14% e totalit të fondit, për shëndetësinë në Amerikë 8%. Por, përkundër këtij fenomeni tashme të njohur në vendin tonë, ka edhe një tendencë tjetër që po vihet re, për sa i takon antibiotikëve si një grup i veçantë i medikamenteve në tërësi. Situata në vendin tonë mund të ndryshojë, të paktën kjo pritet me hartimin përfundimtar të protokolleve mjekësore. Sipas specialistëve të shëndetësisë, hartimi dhe zbatimi i protokolleve do t’i jepte një tjetër kah mënyrës si trajtohen pacientët. Aktualisht, plotësimi i kuadrit ligjor dhe hartimi i protokolleve mjekësore është drejt përfundimit. Hartimi i 105 udhërrëfyesve dhe 115 protokolleve klinike, të cilat do të publikohen së shpejti për të gjithë mjekët e vendit. Kështu, metoda të reja trajtimi të sëmundjeve të marra nga protokollet e mjekësisë amerikane dhe ato të Evropës Perëndimore do të instalohen në shëndetësinë shqiptare. Mjekët e Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, deri në fund të këtij viti, do të kenë në duar këto protokolle për të trajtuar kështu të gjithë pacientet.

Fonti: http://www.panorama.com.al/

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Banner

We Design

We Design Studio

One Logo Communicate...Thousands Of Ideas. Logo speaks Volumes. We Design

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Brand Identity

Brand Identity

Colors, shapes, reflect the history that your business want to tell. Let us do what we do best

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Search Engine

Search Engine

We optimize your Web site for better ranking in search engine results. Study on Keywords, tags, search...

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com