Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  • Lajme Flash
Lajmet kryesore: Me 21 Dhjetor Kemi Diten Me Te Lumtur Ne Bote - Tuesday, 11 December 2012 18:53
Lajmet kryesore: Festimet për 100-vjetorin e pavarësisë së vendit - Friday, 23 November 2012 23:11
Lajmet kryesore: Njerëzit dynden për Skënderbeun - Friday, 23 November 2012 22:09
Lajmet kryesore: Kliko per te pare Google Kuq e Zi - Friday, 23 November 2012 21:17
Lajmet kryesore: Xhim Begeja me Ekipin e alpinisteve shqiptare ve flamurin ne Everest - Friday, 23 November 2012 20:06
Argetim: Më e mirë e ëma se e bija! - Thursday, 02 June 2011 14:17
Kulture: Bienalja, 5 shqiptarët sot në Venecia - Thursday, 02 June 2011 14:15
Kulture: Duff McKagan sukses në "Qemal Stafa" prezanton albumin - Thursday, 02 June 2011 14:13
Politika: ODIHR: Fletët gabim, vendos Kolegji - Thursday, 02 June 2011 14:09
Blue Grey Red

ERE: Vjedhja e dritave, si do llogaritet dëmi ndaj CEZ

Dëmi ekonomik që i shkaktohet CEZ Shpërndarje nga ata që ndërhyjnë në rrjet në mënyrë të paligjshme, do të përllogaritet sipas metodologjisë që ka miratuar së fundmi Enti Rregullator i Energjisë.Kështu, CEZ do të llogarisë dëmin që i shkaktohet qoftë nga familjarët, qoftë nga klientët e mesëm e gjithashtu nga ata të mëdhenj, përmes limiteve të vendosura nga ERE. Në vendimin e këtij institucioni, theksohet se “Dëmi ekonomik është vlera korresponduese në lekë e sasisë së energjisë (kwh) të konsumuar mesatarisht gjatë një viti prej një konsumatori klienti tipik të një kategorie. Sasia e energjisë së konsumuar është llogaritur si produkt i konsumit mesatar mujor të një konsumatori/klienti tipik të kategorisë, ku shkaktari i dëmit bën pjesë me numrin e muajve të një viti (12) dhe përcaktohet sipas tabelës së miratuar nga ERE”. Kështu, sipas kësaj tabele, për një konsumator familjar apo të zakonshëm sasia e energjisë që do t'i llogaritet si dëm ekonomik është 4 mijë kwh, për kategorinë e dytë ku hyjnë klientët e mesëm, sasia e energjisë që do të llogaritet në lekë do të jetë 10 mijë kwh, kurse për klientët e mëdhenj, sasia do të jetë 20 mijë kilovat/orë. ERE nënvizon se kjo masë energjie do të llogaritet sipas tarifës në fuqi që zbatohet për oraret jashtë pikut. “Çmimet që do të aplikohen për këto sasi të llogaritura të dëmit ekonomik, do të jenë çmimet e energjisë elektrike të zbatuara në periudhën jashtë pikut, miratuar nga ERE, për kategorinë e klientëve sipas nivelit të tensionit ku ata furnizohen. Për klientët familjarë do të aplikohet çmimi i miratuar për sasinë e energjisë elektrike të konsumuar në bllokun e dytë”, thekson ERE. Le të marrim një shembull për këtë. Nëse një klient ndërhyn në mënyrë të paligjshme në rrjet, atij do t'i llogaritet dëmi ekonomik sipas tabelës së ERE. Për konsumatorin familjar, llogaritja do të jetë 4000këh x 13.5 lekë/kwh që është çmimi i bllokut të dytë. Ndërkohë që për klientët e tjerë, do të veprohet me të njëjtën përllogaritje, veçse kjo me çmimin jashtë pikut. Njëlloj do të veprohet edhe për klientët e mesëm dhe ata të mëdhenj, veçse energjia do të llogaritet me çmimin e kategorisë së tyre, por jashtë orarit të pikut.

Klientët dhe sasia në KWH

Klientë të vegjël
4000 kwh

Klientë të mesëm
10 000 kwh

Klientë të mëdhenj
20 000 kwh

http://www.panorama.com.al

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Banner

We Design

We Design eshte e specializuar ne ndertimin e faqeve te internetit. Ne perdorim teknologjine me te perparuar duke qene gjithnje ne pararoje te zhvillimit. Faqet e ndertuara nga ne kane dizajn profesional. Duke kombinuar anen estetike me ate funksionale, ne arrijme te krijojme faqe qe jane dinamike, lehtesisht te perdorshme, dhe qe hapen mjaft shpejt.
Faqet e ndertuara nga ne ne shumicen e rasteve perdorin database per mbajtjen e informacionit, i cili rifreskohet nga vete klientet nepermjet nje faqeje administrimi te mbrojtur me fjalekalim.

We Design

Gallery

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
image
image
image
image

Me 21 Dhjetor Kemi Diten Me Te Lumtur Ne Bote

Me 21 Dhjetor kemi diten me te lumtur ne Bote ! – Kjo le te kuptoje se Asnjehere Skemi pas Ngrohje Globale, Anjehere Skemi pas Ftohje Globale, Asnjehere Skemi pas…

Lexo me shume

Festimet për 100-vjetorin e pavarësisë së vendit

Tirana është e veshur e gjitha kuq e zi, flamuj të shumtë, midis të cilëve edhe ai gjigand në qëndër të qytetit janë dëshmi e ditëve festive të 100 vjet…

Lexo me shume

Njerëzit dynden për Skënderbeun

Armët e Skënderbeut u ekspozuan dje për herë të parë në Muzeun Historik Kombëtar. Ndërsa në ambientet e brendshme zhvillohej ceremonia zyrtare, një gardh i gjatë njerëzish qëndronin jashtë muzeut.…

Lexo me shume

Kliko per te pare Google Kuq e Zi

Klikoni tek ky link per te plotesuar peticionin. Vetem 30 Sekonda: http://www.change.org/petitions/google-have-a-doodle-for-albania-s-100-year-anniversary-of-independence

Lexo me shume
img
img
img
img

We Design

We Design Studio

One Logo Communicate...Thousands Of Ideas. Logo speaks Volumes. We Design

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Brand Identity

Brand Identity

Colors, shapes, reflect the history that your business want to tell. Let us do what we do best

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Search Engine

Search Engine

We optimize your Web site for better ranking in search engine results. Study on Keywords, tags, search...

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com