Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  • Lajme Flash
Lajmet kryesore: Me 21 Dhjetor Kemi Diten Me Te Lumtur Ne Bote - Tuesday, 11 December 2012 18:53
Lajmet kryesore: Festimet për 100-vjetorin e pavarësisë së vendit - Friday, 23 November 2012 23:11
Lajmet kryesore: Njerëzit dynden për Skënderbeun - Friday, 23 November 2012 22:09
Lajmet kryesore: Kliko per te pare Google Kuq e Zi - Friday, 23 November 2012 21:17
Lajmet kryesore: Xhim Begeja me Ekipin e alpinisteve shqiptare ve flamurin ne Everest - Friday, 23 November 2012 20:06
Argetim: Më e mirë e ëma se e bija! - Thursday, 02 June 2011 14:17
Kulture: Bienalja, 5 shqiptarët sot në Venecia - Thursday, 02 June 2011 14:15
Kulture: Duff McKagan sukses në "Qemal Stafa" prezanton albumin - Thursday, 02 June 2011 14:13
Politika: ODIHR: Fletët gabim, vendos Kolegji - Thursday, 02 June 2011 14:09
Blue Grey Red

Tatimi i ri mbi fitimin, Financat riformulojnë projektin

Ministria e Financave ka kthyer për ridiskutim me biznesin një projekt të riformuluar të tatimit progresiv mbi kompanitë e mëdha

Ministria e Financave ka kthyer për ridiskutim me bankat Tatimin Progresiv, një taksë e re e projektuar nga qeveria për të tatuar fitimet e larta të këtyre kompanive. Burime zyrtare nga Ministria e Financave bëjnë të ditur, në ditët në vijim do të ngrihet një grup pune, ku pritet të riformulohet drafti. Vendimi për tërheqjen për rishikim të projektligjit nga Ministria e Financave është bërë para pak ditësh dhe pritet të diskutohet me përfaqësuesit e biznesit. Drafti i parë për tatimin mbi fitimin, parashikonte aplikimin e një tatimi progresiv mbi bizneset në varësi të shkallës së fitimit. Kështu, ishte propozuar dyfishimi e tatimfitimit për ato kompani që deklarojnë se kanë fitime mbi 20 për qind të xhiros, si dhe trefishimin të tij për ato biznese që deklarojnë se kanë fitim mbi 30 për qind të xhiros. Ndryshimet e propozuara në këtë projektligj kanë një rendësi të madhe edhe për buxhetin, pasi subjektet që preken nga ato janë kryesisht bizneset e mëdha, si bankat, kompanitë e telefonisë celulare apo prodhues të rëndësishëm, të cilat kontribuojnë me sasi të konsiderueshme detyrimesh në arkën e shtetit. Rishqyrtimi që pritet t'i bëhet draftit të tatimit progresiv është pritur mjaft mirë nga komuniteti i biznesit. Kryetari i Unionit të Dhomave të Tregtisë, Ilir Zhilla, u shpreh se, në ridiskutimin e këtij projektligji në Këshillin Konsultativ të Biznesit, pritet të merren parasysh kërkesat e sipërmarrësve, të cilët kanë kërkuar një tatim progresiv mbi 40 % të fitimit. Sipas përfaqësuesve të biznesit, drafti i propozuar nga Qeveria dëmtonte klimën e biznesit, rrezikonte investimet private, por mund të dëmtonte dhe konsumatorët, sepse rritja e tatimeve është një shtysë për rritje të çmimeve. Sipas variantit fillestar, draftligji për tatimin progresiv të kompanive të mëdha, sipas fitimit të tyre ka për qëllim të zbusë koston që rëndon mbi xhepat e konsumatorëve nga shërbimet, si bankat, telefoninë celulare etj. Tatim fitimi mbi kompanitë, të cilësuara si biznes i madh, do të rritet deri në 30 për qind, nga 10 për qind që aplikohej. Sipas draftligjit të përfunduar nga Ministria e Financave, ky tregues do të rritet në mënyrë progresive, në raport me të ardhurat. Duke iu referuar të dhënave të administratës tatimore mbi qarkullimin vjetor dhe taksat e paguara për vitin 2009, janë 100 kompani të mëdha që ushtrojnë aktivitet ekonomik në Shqipëri. Ndërkohë që Ministria e Financave ka analizuar përqindjen e rentabilitetit të tyre, që është raporti i fitimit të tatueshëm ndaj totalit të ardhurave të tatueshme. Në këtë mënyrë, nga studimi i të dhënave, rezulton se 9 kompani në Shqipëri aplikojnë përqindje rentabiliteti, nga 30%, në 70% dhe 6 kompani aplikojnë përqindje të rentabilitetit, nga 20%, deri në 30%. Këto kompani ushtrojnë aktivitete ekonomike në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Vendimi për të tatuar mbi fitimin kompanitë e mëdha u mor nga Kryeministri Berisha në mbledhje qeverie pak kohë më parë, duke u nisur nga konsumatori, i cili në 10 vitet e fundit është vjedhur si nga bankat, ashtu edhe nga kompanitë celulare.

Paketa e re fiskale gati në qershor

Një paketë e re fiskale do të jetë gati në qershor, para se të kalojnë në Kuvend ndryshimet në buxhetin e vitit 2011. Ministria e Financave, në kuadër të rishikimit tradicional të legjislacionit tatimor, do t'i kalojë ndryshimet në formën e një paketë. Kështu pritet të ndryshojë akciza me tendencë rritje për cigaret dhe disa mallra të tjera që taksohen me akcizë. Gjithashtu, pjesë e paketës fiskale do të jenë edhe disa procedura tatimore dhe tatimi progresiv mbi kompanitë që tashmë është në diskutim me komunitetin e biznesit. Paketa e re fiskale do të përmbajë edhe ligjin për taksën e makinave të përdorura, e vënë një vit më parë, e cila konsiderohet tashmë e pasuksesshme. Paketa fiskale pritet të dërgohet në Kuvend përpara buxhetit të rishikuar, që sipas traditës së kësaj qeverie bëhet prej disa vitesh në muajin korrik.

www.mapo.al

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Banner

We Design

We Design eshte e specializuar ne ndertimin e faqeve te internetit. Ne perdorim teknologjine me te perparuar duke qene gjithnje ne pararoje te zhvillimit. Faqet e ndertuara nga ne kane dizajn profesional. Duke kombinuar anen estetike me ate funksionale, ne arrijme te krijojme faqe qe jane dinamike, lehtesisht te perdorshme, dhe qe hapen mjaft shpejt.
Faqet e ndertuara nga ne ne shumicen e rasteve perdorin database per mbajtjen e informacionit, i cili rifreskohet nga vete klientet nepermjet nje faqeje administrimi te mbrojtur me fjalekalim.

We Design

Gallery

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
image
image
image
image

Me 21 Dhjetor Kemi Diten Me Te Lumtur Ne Bote

Me 21 Dhjetor kemi diten me te lumtur ne Bote ! – Kjo le te kuptoje se Asnjehere Skemi pas Ngrohje Globale, Anjehere Skemi pas Ftohje Globale, Asnjehere Skemi pas…

Lexo me shume

Festimet për 100-vjetorin e pavarësisë së vendit

Tirana është e veshur e gjitha kuq e zi, flamuj të shumtë, midis të cilëve edhe ai gjigand në qëndër të qytetit janë dëshmi e ditëve festive të 100 vjet…

Lexo me shume

Njerëzit dynden për Skënderbeun

Armët e Skënderbeut u ekspozuan dje për herë të parë në Muzeun Historik Kombëtar. Ndërsa në ambientet e brendshme zhvillohej ceremonia zyrtare, një gardh i gjatë njerëzish qëndronin jashtë muzeut.…

Lexo me shume

Kliko per te pare Google Kuq e Zi

Klikoni tek ky link per te plotesuar peticionin. Vetem 30 Sekonda: http://www.change.org/petitions/google-have-a-doodle-for-albania-s-100-year-anniversary-of-independence

Lexo me shume
img
img
img
img

We Design

We Design Studio

One Logo Communicate...Thousands Of Ideas. Logo speaks Volumes. We Design

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Brand Identity

Brand Identity

Colors, shapes, reflect the history that your business want to tell. Let us do what we do best

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Search Engine

Search Engine

We optimize your Web site for better ranking in search engine results. Study on Keywords, tags, search...

30 March 2011 Lexo me shume...
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com